Informaţii clienţi Comunicate presă

PANOURI FOTOVOLTAICE ÎN STAȚIILE DE EPURARE

💧COMPANIA DE APA OLT INVESTEȘTE ÎN ENERGIA VERDE

Stațiile de epurare din municipiile Slatina și Caracal și din orașele Scornicești, Drăgănești-Olt și Piatra Olt vor avea parcuri fotovoltaice care vor asigura 90-95% din consumul de energie electrică!

🇪🇺Compania de Apă Olt a semnat contractul de finanțare pentru începerea proiectului cu finanțare europeană nerambursabilă "Centrale fotovoltaice ( panouri solare) în vederea producerii 0.673 MW energie electrică la SC Compania de Apă Olt SA,", în valoare de 5.872.932,84 lei.

Scopul acestui proiect îl reprezintă îmbunătățirea eficientei energetice prin producerea energiei electrice regenerabile în scopul asigurării consumului propriu.
Astfel, vor fi montate 5 parcuri fotovoltaice cu putere instalată de 673 KW la Stațiile de Epurare din Slatina, Caracal, Scornicești, Drăgănești-Olt și Piatra- Olt.
💡Acestea vor asigura 90-95% din consumul de energie electrică din Stațiile de Epurare din Caracal, Scornicești, Drăgănești-Olt și Piatra Olt și 50% din consumul de energie electrică din Stația de Epurare Slatina.
 
"Stațiile de epurare sunt cei mai mari consumatori de energie electrică, iar prin accesarea acestor fonduri facem un pas important spre independența energetică!
Investim în viitor pentru că nu vrem să mai avem costuri enorme cu energia electrică așa cum s-a întâmplat anul trecut.
Avem experiență în producerea de energie verde, având în vedere că, de 11 ani, asigurăm încălzirea clădirii administrative de la Stația de Epurare Slatina, dar și o parte din consumul de energie electrică, cu biogazul pe care îl producem. Scopul nostru este să protejăm mediul înconjurător, dar și comunitățile din care facem parte”, a declarat Cătîlin Ușurelu, director general Compania de Apă Olt.

Stația de Epurare Slatina a fost reabilitată și modernizată, cu fonduri europene, în 2012, iar în urma procesului tehnologic de epurare al apelor uzate și prin producerea nămolului, se produce biogaz care este utilizat pentru încălzirea clădirii administrative din stație, în sezonul rece, dar și pentru producerea energiei electrice utilizată pentru funcționarea stației.

💧COMPANIA DE APĂ OLT - FACEM PARTE DIN FIECARE COMUNITATE ❗️
INVESTIM ÎN VIITOR ❗️
Proiect co-finanţat prin Fondul de Coeziune

Contact

Str. Artileriei, nr. 2, CP 23007, Slatina, Olt