Informaţii clienţi Comunicate presă

CONSUMĂM APA, NU O RISIPIM ! NU MAI FOLOSIȚI APA DIN REȚEAUA PUBLICĂ PENTRU UDATUL GAZONULUI, GRĂDINILOR!

CONSUMĂM APA, NU O RISIPIM !
AZI, COD ROȘU DE CANICULĂ ❗️
NU MAI FOLOSIȚI APA DIN REȚEAUA PUBLICĂ PENTRU UDATUL GAZONULUI, GRĂDINILOR ❗️❗️

Creșterea consumului de apă în perioada verii este anticipata de Compania de Apă Olt care are soluții pentru a asigura alimentarea cu apă a municipiilor, orașelor și comunelor unde suntem prezenți.
Însă consumul excesiv de apă din rețeaua publică care nu este folosită pentru activitățile casnice, ci pentru udatul zilnic al gazonului, al grădinilor, umplerea piscinelor sau a bazinelor, duce la fluctuații de presiune și întreruperi temporare ale alimentării cu apă❗️

La proiectarea rețelelor de distribuție, a rezervoarelor de înmagazinare apă se tine cont de numărul utilizatorilor, persoane fizice, instituții publice, agenți comerciali, așa cum prevede legislația în vigoare.

Utilizarea apei și pentru udat sau alte activități de sezon, pentru care sunt necesare cantități mari de apă produce dezechilibre în întreg sistemul de alimentare cu apă, iar rezervoarele se golesc rapid.

În plus, în majoritatea localităților din aria de operare, Compania de Apă Olt execută lucrări de extindere și reabilitare atât a rețelelor de alimentare cu apă, dar și a forajelor, rezervoarelor, construirea de stații de tratare, iar unele dintre ele nu mai funcționează la capacitate maximă.

COD ROȘU DE CANICULĂ, APA TREBUIE SĂ AJUNGĂ LA TOȚI CETĂȚENII ❗️
❗️Având în vedere și temperaturile ridicate din zilele următoare, anunțate de ANMH, dar și atenționarea de Cod Roșu de caniculă, cu temperaturi maxime de 42 de grade și disconfort termic foarte accentuat, de azi, facem apel la cetățenii, din toate localitățile, să consume responsabil apa din rețeaua publică.❗️

Apa din rețeaua publică nu se foloseste pentru a uda grădina, gazonul și pentru umplerea bazinelor, ci numai pentru consumul casnic.
📃Acest lucru este prevăzut și în contractul încheiat între Compania de Apă Olt și clienți, dar și la art. 229 din Ordinul nr. 88/2007 al ANRSC.

CONSUMĂM APA, NU O RISIPIM ❗️
Proiect co-finanţat prin Fondul de Coeziune

Contact

Str. Artileriei, nr. 2, CP 23007, Slatina, Olt